/ / / Італійська полента

Італійська полента - Це Смак

Італійська полента - Це Смак
  • Закуски
  • 75 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 4

Як приготувати поленту по-неаполітанськи: тамтешні господині розкривають всі секрети легкої страви

Полента має дуже давню історію. Схожі страви готували практично всі народи світу, використовуючи для цього кукурудзяну, гречану крупe, а також просо, нут і ячмінь. Італійські кулінари воліють кукурудзяну, ну а ви вибирайте у відповідності зі своїми смаками. Те ж саме стосується і помелу борошна (грубий, сортовий).

Під час смаження ви можете додати поленті будь-яку форму. Класична неаполітанська — це трикутники, але в інших регіонах тій же Італії вона може бути у вигляді паличок або прямокутників. Страву можна готувати на сковороді, на грилі або в духовці. Найвдаліші смакові комбінації: полента з сиром (посипте її тертим пармезаном, парміджано реджано), брускетта з полентою і обсмаженими грибами, часником і нарізаною петрушкою, поленту з цукром або з корицею.
Оцінка 3.2/ Голосів 42

Інгредієнти

  • Вода: 1 л
  • Кукурудзяна мука: 250 г
  • Соняшникова олія: 2 ст. л.
  • Лавровий лист: 1 шт.
  • Сіль: за смаком

Як приготувати Італійська полента - Це Смак

  1. Для приготування краще брати каструлю з товстим дном. Налийте в неї воду і поставте на вогонь. Води (співвідношення з борошном 4:1) може знадобитися трохи менше, якщо ви хочете отримати щільну поленту, або більше — тоді вийде більш м'яка (рідка) консистенція.
  2. Воду підсолити, додайте трохи рослинного масла (можна і вершкового), щоб запобігти прилипання поленти і, за бажанням, лавровий лист.
  3. Як тільки вода закипить, зменшіть вогонь до мінімуму, і обережно всипте кукурудзяне борошно, постійно помішуючи. Можете використовувати навіть віночок, щоб розбити утворилися грудочки.
  4. Варіть поленту на повільному вогні близько 40-60 хвилин, часто весь час помішуючи її дерев'яною ложкою. Часте перемішування запобігає прилипання і сприяє розчиненню крохмалю.
  5. Зварену поленту трошки охолодіть. Вона повинна бути щільною, податливою масою. Ще теплою розкачайте його в пласт на кухонній дошці і розріжте на маленькі трикутники чи квадрати. Потім запаніруйте отримані шматочки в кукурудзяній муці.
  6. Розігрійте в сковороді олію для смаження і обсмажте в ньому поленту протягом декількох хвилин з кожного боку. Готову поленту посоліть або поцукруйте (як вашій душі буде завгодно), приправте улюбленими спеціями. Подавайте з медом і кунжутом, як на фото.
Поленту їдять як гарячою, так і холодною. Приготування її, звичайно ж, вимагає часу, але сам процес нескладний. Якщо вам цікаво, що ще можна приготувати з кукурудзяного борошна, ось чудова добірка рецептів кукурудзяних коржів. Так їх готують в Грузії. Сподіваємося, вам вони теж сподобаються. Щоб і ваші друзі підтримали вас у цьому, обов'язково поділіться рецептом в соцмережах.
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: