/ / / Квашена капуста по-сербськи

Квашена капуста по-сербськи - Це Смак

Квашена капуста по-сербськи - Це Смак
  • Закуски
  • 60 хвилин
  • Середньо
  • Порцій: 10

Квашена капуста по-сербськи: швидко, легко і просто!

Квашена капуста була відома ще в Стародавньому Китаї, де нею годували робітників, що зводили Велику Стіну. Зараз безліч її варіацій є у всіх країнах світу, але ніде й ніколи її не їдять в таких кількостях, як у нас.

Процес заквашування капусти дуже трудомісткий і довгий. Але є рецепти, які дають можливість насолодитися улюбленою стравою з мінімумом докладених зусиль. Приміром, капуста квашена качанами — швидкий варіант відомої закуски з мінімумом інгредієнтів.
Оцінка 3.4/ Голосів 27

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна: 5 шт.
  • Вода: 4 л
  • Сіль: 200 г

Як приготувати Квашена капуста по-сербськи - Це Смак

  1. Найкраще для приготування підійде щільна капуста пізніх сортів. Видаліть з качанів верхнє зелене листя і викладіть ними дно бочки або великої миски. Тісно укладіть їх в ємність, попередньо зробивши зверху хрестоподібні надрізи.
  2. Зваріть 4%-ний розсіл. Якщо ви плануєте взяти більше капусти, то розсіл варіть в пропорції 40 грам солі на кожен доданий літр води.
  3. Качани в мисці накрийте серветкою, залийте готовим розсолом, покладіть кришку і вантаж поверх неї. Рідина всередині повинна повністю покрити плоди і трохи виступати за краї кришки.
Процес проквашивания цілої капусти проходить точно так само, як і у різаної. Не забувайте періодично проколювати качани, щоб бродіння йшло швидше. З готової капусти можна зробити бігос або пиріжки. Готуйте і розповідайте друзям, як економити час і залишатися прекрасною господинею!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: