/ / / Бурякова ікра

Бурякова ікра - Це Смак

Бурякова ікра - Це Смак
  • Закуски
  • 50 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 3

Домашня червона ікра з буряка звичайна На хлібець намазати можна і гостям подати не соромно.

Ікра — делікатес не з дешевих. Ми зараз говоримо про високоякісний продукт, а не забарвлений. Він завжди асоціюється з достатком і вважається вінцем закуски на багатому столі. А от десь 2000 років тому ікра не вважалася розкішшю. У Стародавньому Єгипті її подавали виключно з-за того, що така їжа надовго насищала. В наших краях її сушили і брали з собою в походи. На царському столі вона з'явилася під час правління Івана Грозного, але навіть тоді простий чоловік міг дозволити собі цілий бочонок такого задоволення.

Сьогодні дозволити собі таку покупку може не кожен. Риби залишається все менше з кожним днем. Подейкують, що наступне покоління взагалі можуть ніколи не спробувати цю закуску на смак. Редактори «Це Смак» впевнені, що це не так: бурякова ікра вже точно нікуди не подінеться!
Оцінка 3.7/ Голосів 77

Інгредієнти

  • Буряк: 2 шт.
  • Лимон: 1 шт.
  • Цукор: 2 ст. л.
  • Вершкове масло: 100 г

Як приготувати Бурякова ікра - Це Смак

  1. Залийте буряк водою, варіть 30 хвилин. Остудіть овоч, заливши його холодною водою. Зніміть шкірку.
  2. Натріть цедру лимона. Вичавіть сік.
  3. Наріжте буряк шматочками. Додати в чашу блендера з цедрою і соком, маслом і цукром. Подрібніть все в однорідну масу.Бурякова ікра
  4. Розігрійте сковороду. Висипте масу на дно, обсмажуйте на середньому вогні, постійно помішуючи, поки не випарується волога. Як правило, впоратися можна за 10 хвилин. Остудіть.Бурякова ікраБурякова ікра
Отже, як же приготувати ідеальний бутерброд з бурякової ікрою? Відріжте шматочок чорного хліба, намажте його сметаною, а зверху викладіть ікру. Смак у такого частування дуже незвичайний — кисло-солодкий. Готувати його просто, є — одне задоволення. Так не відмовляйте в ньому ні собі, ні своїм друзям.
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: