/ / / Згущене молоко з груш

Згущене молоко з груш - Це Смак

Згущене молоко з груш - Це Смак
  • Десерти
  • 120 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 6

Новинка сезону — згущене молоко з груш в домашніх умовах

Згущене молоко — улюблені ласощі з дитинства і одна з кращих основ для десертів. Домашнє згущене молоко або магазинний варіант — у кожного з видів цього продукту є свої прихильники і безліч застосувань в кулінарії. Впевнені, ви точно ще не пробували згущене молоко з груш тому зустрічайте простий рецепт цього божественно смачного солодоща і готуйтеся до атаки ласунів!

Грушеве згущене молоко краще всього виходить з жирного молока, бажано домашнього. В інгредієнтах зазначено 5 кг груш — мається на увазі вже попередньо очищених від шкірки і серцевини. Вам знадобиться приблизно відро цілих необроблених фруктів, щоб отримати на виході потрібний обсяг сировини.
Оцінка 5/ Голосів 1

Інгредієнти

  • Груша: 5 кг
  • Цукор: 3 кг
  • Молоко: 3 л
  • Сода: 1 ч. л.

Як приготувати Згущене молоко з груш - Це Смак

  1. Очищені груші наріжте на дрібні кубики, складіть у каструлю, засипте цукром і варіть 30 хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи.Згущене молоко з груш
  2. Через півгодини варіння потрібно помішувати частіше — кожні 5 хвилин і регулярно знімати пінку після закипання сировини. Через годину в каструлі фрукти повинні виділити дуже багато соку.
  3. Розведіть в молоці соду і влийте до груш, зніміть каструлю з вогню і перемішайте вміст. Потім поставте згущене молоко на повільний вогонь і варіть ще 4 години. Молоко почне як би відділятися від соку у вигляді грудочок. Не лякайтеся, так і повинно бути. Після закипання суміші зніміть пінку.
  4. Дайте згущеному молоці трохи охолонути, потім подрібніть розварені груші заглибним блендером до однорідного пюре, знову доведіть до кипіння і вимкніть вогонь. Перелийте ласощі в простерилізовані банки, загорніть, укутайте в теплу ковдру. Після остигання зберігайте на холоді.Згущене молоко з груш
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить приблизно 6 літрів домашнього ласоща. Натуральне і корисне грушеве згущене молоко хороша і для бісквітних коржів, млинців, оладок, просто так з чайком і як варіант для швидкого солодкого перекусу. Смак десерту нагадує не то фруктові іриски, не то згущене молоко з грушевим присмаком. На полиці в магазині ви точно таку смакоту не знайдете!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: