/ / / Домашній пломбір

Домашній пломбір - Це Смак

Домашній пломбір - Це Смак
  • Десерти
  • хвилин
  • Легко
  • Порцій: 4

Як приготувати той самий пломбір з дитинства: 2 інгредієнта плюс вафлі!

Назва морожененого пломбіру походить від французького міста Пломб'єр-ле-Бен (Plombières-les-Bains), де почали готувати цей десерт у період правління Наполеона III. А ось справді культовими ласощами стало в СРСР. Досконала рецептура, незабутній смак!

У тому морозиві не було ні краплі хімії, жодного штучного згущувача й консерванту. Тільки натуральне молоко! Ціна варіювалася від 9 коп. за звичайне молочне (з нього, до речі, робили знаменитий молочний коктейль до 28 коп. за «Ласунку», за якою через дорожнечу чергу не вибудовувалася.

З розвалом Союзу пострадянський простір захлиснула хвиля дешевих імпортних продуктів явно хімічного походження. Спочатку було в дивину, але потім швидко прийшло розуміння: не те!

Смак свіжого жирного молока — найголовніша особливість радянського морозива. Відшукати той самий серед великого різноманіття сучасної продукції практично неможливо. Залишається лише одне — готувати пломбір в домашніх умовах і ностальгувати за безтурботне дитинство.
Оцінка 3.9/ Голосів 18

Інгредієнти

  • Згущене молоко: 200 г
  • Вершки: 500 мл
  • Вафельні коржі: 2 шт.

Як приготувати Домашній пломбір - Це Смак

  1. За півгодини до початку приготування охолодіть як слід в морозилці миску, в якій будете збивати масу, і віночки міксера.
  2. У підготовлений посуд влийте охолоджені вершки. Збивайте на високих оборотах протягом 5-7 хвилин.Домашній пломбір
  3. Коли вершки стануть досить густими, тонкою цівкою влийте згущене молоко. Збивайте протягом хвилини на невеликих обертах.Домашній пломбір
  4. На дно прямокутної форми викладіть вафельний корж. Якщо не уміщається, розріжте, підженете під розмір ємності. Розподіліть ложкою вершкову масу, накрийте другим коржем. Надішліть форму в морозилку на 4-6 годин.Домашній пломбір
Порада: вершки використовуйте самої високої жирності, а якщо замість звичайної згущенки візьмете варену, отримаєте морозиво а-ля крем-брюле. Дізнаєтеся смак оригінального французького десерту, якщо зробите його по нашому простому рецепту. Приготуйте, порадуйте рідних, а враженнями не забудьте поділитися в коментарях!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: