/ / / Варення з персиків з цитрусовими

Варення з персиків з цитрусовими - Це Смак

Варення з персиків з цитрусовими - Це Смак
  • Десерти
  • 60 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 10

Янтарне варення-желе «Південна ніч»: божественний аромат і казковий смак!

«Це Смак» поспішає з рецепт варення, на яке неможливо дивитися байдуже. Гарний бурштиновий колір, приємна зерниста текстура і вибуховий смак відразу прирікають ласощі на успіх. Саме ці баночки взимку підуть першими!

Варення-желе з персиків з цитрусовими приємно у всіх відносинах. Одне з головних переваг — просте і практично безвідходне приготування. У підсумку варення із запропонованих інгредієнтів у вас вийде близько 45 л. Персики для заготівлі беріть в міру зрілі, щільні, без слідів гнилі.

Ідея: ласоща вийде ще оригінальніше, якщо при варінні додати 1 скл. подрібнених волоських горіхів. Кількість цукру можна зменшити — варення вийде більш рідким, але смак не постраждає.

Важливе доповнення: не полінуйтеся, спочатку натріть цедру апельсина на тертку, а потім зніміть білу шкірку під нею, а вже тільки після цього пропускайте м'якоть через м'ясорубку. В іншому випадку варення буде відверто гірчити.
Оцінка 4.3/ Голосів 11

Інгредієнти

  • Персик: 2,2 кг
  • Лимон: 1 шт.
  • Апельсин: 1 шт.
  • Цукор: 3 кг

Як приготувати Варення з персиків з цитрусовими - Це Смак

  1. Лимон і апельсин залийте окропом і залиште на 30 хвилин. В цей час видаліть у персиків кісточки.
  2. Лимон і апельсин розріжте на четвертинки, видалити кісточки. З апельсинових часточок зітріть цедру, білу шкірку, що була під нею, видаліть.
  3. Пропустіть через м'ясорубку персики, потім четвертинки лимона разом з шкіркою, потім м'якоть апельсина. Додайте у фруктове пюре терту апельсинову цедру і половину від зазначеної кількості цукру.Варення з персиків з цитрусовими
  4. Поставте каструлю на вогонь і варити з моменту закипання 5 хвилин. Зніміть з вогню, залиште в прохолодному місці на добу. Через добу додайте другу половину цукру і знову поставте варення варитися на 5 хвилин після закипання.Варення з персиків з цитрусовими
  5. Варення розлийте по стерилізованим банкам, загорніть, переверніть, укутайте. Залиште заготовку до повного охолодження.Варення з персиків з цитрусовими
Смак у цитрусових досить яскраво виражений, він не тільки не перебиває ніжні солодощі персиків, а, навпаки, гармонійно відтіняє. Якщо вам по душі цікаві поєднання в заготовках, погляньте на грушеве варення з лимоном і прянощами, а також на варення з агрусу з апельсином. Діліться нашими рецептами і результатами кулінарних експериментів з друзями!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: