/ / / Квашена капуста з брусницею

Квашена капуста з брусницею - Це Смак

Квашена капуста з брусницею - Це Смак
  • Закуски
  • 40 хвилин
  • Середньо
  • Порцій: 6

Хрустка квашена капуста по маминим рецептом: один інгредієнт змінює абсолютно всі

Запасаючись огірками, помідорами, баклажанами і кабачками, мало хто згадав про те, що можна закрити на зиму ще і всіма улюблену капусту. І, на щастя, ще не пізно закупити зелених качанів і зробити заготовки за нашим рецептом на півроку вперед. Згодні? Тоді почнемо.

Якою повинна бути квашена капуста? Звичайно, хрусткою, з кислинкою і ні крапельки не гіркою. Ми знаємо, як домогтися бажаного результату без зайвої тяганини. Квашена капуста з брусницею – справжня знахідка як для досвідчених, так і для початківців хазяєчок.
Оцінка 4.7/ Голосів 67

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна: 2 кг
  • Морква: 150 г
  • Сіль: 1 ст. л.
  • Брусниця: 150 г

Як приготувати Квашена капуста з брусницею - Це Смак

  1. Промийте і обсушіть ягоди брусниці. Очистіть моркву і зніміть верхні листки з качанів капусти. Гарненько промийте і дрібно наріжте овочі.
  2. Помістіть капусту з морквою і брусницею в глибокий емальований таз або каструлю. Присипте овочі сіллю і, перетираючи їх руками і додаючи кмин, ретельно перемішуйте.
  3. Накрийте капусту з морквою марлею і поставте на 4 дні під гніт. Овочі повинні відстоюватися при кімнатній температурі.
  4. З допомогою бамбукових паличок, японських паличок або ножа кожен день робіть у утрамбованої масі поглиблення, дістаючи до самого дна каструлі. Завдяки такого трюку заготовка не буде гірчити.
  5. На п'ятий день звільніть капусту з-під марлі і гніту, гарненько розпушіть її, перемішуючи руками всю масу.
  6. Розкладіть квашену капусту по попередньо простерилизованним банкам. Слідкуйте за тим, щоб верхній шар капусти була вкрита розсолом, так заготовка не почорніє. Закрийте банки і зберігайте капусту в прохолодному темному місці або в холодильнику.
От бачите, все гранично просто! Якщо хочете, можете замінити брусницю журавлиною, вийде ні трохи не гірше. Подивіться, як ще можна заготовити капусту на зиму. Поділіться таким простим і зрозумілим рецептом зі своїми подругами!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: