/ / / Кабачкове варення з лимоном

Кабачкове варення з лимоном - Це Смак

Кабачкове варення з лимоном - Це Смак
  • Десерти
  • 50 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 8

Солодкий літній подарунок в баночці: краще варення, яке тобі доводилося пробувати

Багато розповідають як обожнюють пити чай з тягучим солодким варенням, а мені подобається, коли такий домашній десерт з кислинкою. Можна, звичайно, приготувати масу з самих лимонів, але вже дуже кисло і занадто дорого, згодні? Ми пропонуємо вам схитрувати: основний інгредієнт — кабачок, а лимон всього один. Якщо ви зараз подумали, що нічого не вийде, ви дуже помиляєтеся.

Радимо вам вибирати кабачки для приготування. Якщо ж таких немає, обов'язково очистіть овочі від насіння, адже вони встигли затвердіти. В рецепті ми також радимо вам плоди очистити від шкірки, але, якщо овочі молодий, можете залишити її — хрустіти будуть шедеврально!
Оцінка 3.2/ Голосів 63

Інгредієнти

  • Кабачок: 1 кг
  • Лимон: 1 шт.
  • Цукор: 1 кг
  • Вода: 100 мл

Як приготувати Кабачкове варення з лимоном - Це Смак

  1. Помийте кабачки, очистіть від шкірки і насіння. Наріжте плоди дрібними кубиками, потім пересипте в каструлю.Кабачкове варення з лимоном
  2. Поставте ємність з кабачками на плиту. Зачекайте, поки маса закипить. Зменшіть вогонь. А після варіть так протягом 7-10 хвилин. Вимкніть вогонь. Залиште варення на плиті ще на 15 хвилин.Кабачкове варення з лимоном
  3. Натріть цедру лимона. Всипте її в ємність з кабачками.Кабачкове варення з лимоном
  4. Розріжте лимон на частини, видаліть м'якоть від плівки, наріжте дрібними шматочками, а потім додайте її в варення.
  5. Щоб маса не була дуже густою, влийте в неї воду і знову поставте ємність на плиту. Закип'ятіть. Зменшіть вогонь, варіть ще 10-20 хвилин.
  6. Коли варення охолоне, розподіліть по стерилізованим банкам. Закатайте.Кабачкове варення з лимоном
Щоб перевірити готовність такого варення, капніть на суху тарілку: якщо вона не розтікається, то десерт готовий. Коли насолоджуєтеся, кабачок взагалі не відчувається. Складається враження, що це суцільна лимонна маса. Готові спробувати? Зваріть варення вже сьогодні. А якщо не хочеться стояти біля плити, читайте цей рецепт і діліться на своїй сторінці.
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: