/ / / Домашній маскарпоне

Домашній маскарпоне - Це Смак

Домашній маскарпоне - Це Смак
  • Десерти
  • 50 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 4

Ніжний вершковий сир маскарпоне в домашніх умовах

Сир і молочні продукти завжди вважалися корисними для організму, адже це джерело кальцію, який потрібен для зміцнення кісток, зубів. І ось недавно, деякі люди почали говорити про те, що потрібно виключити ці продукти зі свого раціону. Досить спірне питання, яке потрібно вирішувати індивідуально. Як правило, не їдять сир жінки, які на дієті і які намагаються зменшити кількість споживаних калорій.

Я люблю молочні продукти, особливо м'які сири. Та й просто з'їсти вранці сир з медом і сухофруктами — що може бути смачніше? А скільки страв можна приготувати з різних сирами, сиром. Молочні продукти додають і солоні страви, і в десерти. Тірамісу — один з моїх улюблених ласощів, до складу якого входить маскарпоне. До недавнього часу я купувала цей сир в магазині, але, виявляється, його можна приготувати вдома.
Оцінка 4.5/ Голосів 44

Інгредієнти

  • Вершки: 500 мл
  • Лимон: 1 шт.

Як приготувати Домашній маскарпоне - Це Смак

  1. Нагрійте вершки (20 % жирності) на повільному вогні до 85 градусів.
  2. Видавіть сік з лимона і влийте його в теплі вершки. Ретельно перемішайте.
  3. Викладіть в миску марлю, склавши її в 4-5 разів. У неї залийте вершкову масу.
  4. Скрутіть марлю і підвісити на годину, щоб стекла сироватка. Тоді у вас вийде м'який сир. А для щільної консистенції приберіть сир під вантаж на кілька годин. Надішліть готовий маскарпоне на 10-12 годин в холодильник.Домашній маскарпоне
Тепер тірамісу можна робити з домашнім маскарпоне. Зовсім необов'язково жити в Італії, щоб готувати цей чудовий сир вдома. Мінімум інгредієнтів, небагато часу — і відмінні ласощі готові. Обов'язково треба поділитися рецептом з мамою, вона дуже зрадіє. Тепер буде балувати нас італійським десертом кожні вихідні. Приємного апетиту і не забудьте зберегти в закладки рецепт, щоб не відкладати в довгий ящик приготування домашнього маскарпоне!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: