/ / / Варення з хурми

Варення з хурми - Це Смак

Варення з хурми - Це Смак
  • Інше
  • хвилин
  • Середньо
  • Порцій: 10

Загадка для господарок: навіщо скуповувати пропадающу хурму за сущі копійки і куди її подіти.

Зима пахне корицею, а на смак вона солодка, як хурма, і холодна, як варення з холодильника. Як правило, взимку спустошують запаси закруток і консервів, зроблені влітку, але не в цей раз. Редакція «Це Смак» ділиться з вами рецептоп варення з хурми, яке можна зробити тільки в холодну пору року на літо!

Не важливо, вона м'яка або тверда, і навіть якщо переспіла — ще краще. А ви знали, що хурма продовжує життя? У ній міститься багато антиоксидантів, вона бореться з різними інфекційними та онкологічними захворюваннями та корисна при фізичному і психічному виснаженні. Такі ліки краще завжди тримати під рукою.
Оцінка 3.5/ Голосів 4

Інгредієнти

  • Хурма: 800 г
  • Цукор: 500 г
  • Лимон: 1 шт.

Як приготувати Варення з хурми - Це Смак

  1. Хурму промийте і наріжте кубиками. Якщо є кісточки, приберіть їх. Присипте м'якоть цукром, перемішайте і почекайте 4 години, щоб вона пустила сік.Варення з хурми
  2. В отриманому соку і будемо варити фрукт. Додайте цукор, що залишився і тушкуйте на маленькому вогні, помішуючи, близько години.
  3. Лимон очистіть від цедри, подрібніть в блендері або просто дрібно наріжте. Додайте до хурми і варіть ще близько 5 хвилин.
  4. Маса повинна вийти однорідною, майже кремовою. Залишилося тільки розлити її по стерилізованим банкам!Варення з хурми
Хурмовое варення — літні ласощі. Щоб додати смаку кілька цікавих нот, можна використовувати не тільки лимон, але також імбир або інший фрукт холодної пори — айву. Зберігати варення краще в холодильнику. Не менш вдало з ним поєднуються горіхи, особливо мигдаль. Спробуйте наш солодкий рецепт і поділіться враженнями!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: