/ / / Джем з мандаринів

Джем з мандаринів - Це Смак

Джем з мандаринів - Це Смак
  • Десерти
  • хвилин
  • Легко
  • Порцій: 6

Солодке із залишків: безвідходний мандариновий джем для ароматної випічки і десертів!

У сезон мандаринів спочатку всі домочадці об'їдаються мандаринами. Але пізніше, коли все полювання вже збили, що залишилися (вже не першої свіжості) мандарини довго лежать без запитання. Знайома картина? Пропонуємо одразу вбити двох зайців: розправитися з залежалими мандаринами і зробити приємне рідним!

Готувати будемо безвідходно! З мандаринів і цукру отримаємо 2 продукти: густий мандариновий джем і дуже смачні цукати. Джем відмінно тримає форму, тому ідеально підходить в якості начинки для відкритих пирогів, прошарку для тортів, наповнювача для кошиків і еклерів. Мандаринові цукати — чудові ласощі до чаю і начинка для закритих пирогів.

Пектин — це натуральний загусник, одержуваний з яблук (у шкірці його особливо особливо багато). Зазвичай додають пектин заготівлі з тих ягід і фруктів, в яких власного пектину міститься дуже мало, а продукт необхідно отримати густий. Добавка продається у відділах зі спеціями. Пектин можете замінити такою ж кількістю подібною желейною сумішю (желфикс, квиттин, конфитюрка).
Оцінка 3.8/ Голосів 4

Інгредієнти

  • Мандарини: 1,4 кг
  • Цукор: 700 г
  • Пектин: 20 г
  • Вода: 200 мл
  • Гвоздика: 3 шт.

Як приготувати Джем з мандаринів - Це Смак

  1. Мандарини ретельно промийте в теплій воді з содою. 4-5 шт. відкладіть, розріжте на четвертинки і перекрутіть через м'ясорубку разом з шкіркою. Інші мандарини очистіть, розділіть на часточки і перебити блендером.
  2. Всю мандаринову масу перекладіть в емальовану каструлю (або іншу, придатну для варіння варення), додайте 500 г цукру, перемішайте і поставте на вогонь.
  3. Цедру від мандаринів наріжте невеликими смужками, залийте окропом, залиште на 5 хвилин, воду злийте. Перекладіть цедру в сотейник, додайте 200 мл води, цукор, що залишився і доведіть до кипіння. Після цього зніміть з вогню.
  4. У закипівшого пюре зніміть пінку і введіть пектин. Ретельно перемішайте масу дерев'яною ложкою. Зменшіть вогонь і варіть 5-7 хвилин при постійному помішуванні. За 3 хвилини до закінчення приготування додайте гвоздику. Розкладіть джем по стерилізованим банкам, укутайте і залиште на 8 годин.
  5. Пропитавшимся сиропом кірки знову поставте на вогонь і доведіть до кипіння, потім гарячими перекладіть в стерилізовану банку і укупорьте.Джем з мандаринів
У літню пору достатку ягід і фруктів іноді так хочеться відчути новорічний мандаринове настрій. Ось тут-то і баночка з ароматним джемом буде до речі. Сподіваємося, ви скористаєтеся рецептом і поділітеся ним з друзями!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: