Збитий мед - Це Смак

Збитий мед - Це Смак
  • Десерти
  • хвилин
  • Легко
  • Порцій: 5

Крем-мед більше не купую, а роблю! Як топлене масло виходить: пишний, повітряний, ніжний.

Це не морозиво, не суфле і не масло. Це диво якесь! Хто пробував збитий мед, той зрозуміє. Цей продукт зараз надзвичайно популярний на медових ярмарках. Крем-мед, мед-помадка, вимішаний мед — від звичайного він відрізняється і по вигляду, і за смаком.

Готувати збитий мед стали трохи менше 100 років тому (у 20-х роках минулого століття) з метою запобігання зацукровування продукту. Процес трудомісткий, вимагає дотримання певного температурного режиму. Але в результаті вийшов продукт, що нагадує ніжне масло, крем. Смак крему-меду також відрізняється від звичайного: більш ніжний і вершковий.

Прекрасно тримає форму, він без праці маститься на хліб і не розтікається. Домашній збитий мед відмінно зберігається в холодильнику до 5 днів, потім все ж починає рідшати (на відміну від виготовленого промисловим способом), але навряд чи ви не з'їсте ласощі раніше! А ще це непоганий привід заощадити: на ярмарку крем-мед коштує вдвічі дорожче звичайного.

Увага! В інгредієнтах зазначено загальна кількість меду. Уточнюємо: з нього 180 г — рідкий, а 20 г — засахарившийся мед. Саме завдяки розбивання засахарившихся кристаликів виходить така кремова текстура.
Оцінка 3.5/ Голосів 30

Інгредієнти

  • Мед: 200 г

Як приготувати Збитий мед - Це Смак

  1. З'єднайте в глибокій ємності обидва види меду (рідкий і зацукорився) і з допомогою міксера почніть збивати на низьких обертах.
  2. Коли маса почне мутніти і світлішати, трохи збільште обороти і продовжуйте збивати.
  3. Через 15-20 хвилин збивання мед змінить структуру: стане вершково-повітряним. Продукт готовий!Збитий мед
У процесі збивання можете додати на вибір лимонну цедру, ванільний екстракт, корицю, кардамон, обліпихове пюре, перетерті ягоди, подрібнені горіхи. З кожною добавкою будуть змінюватися смак і властивості меду. Спробуйте — не розчаруєтеся! А друзі будуть раді дізнатися від вас такий класний рецепт.
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: