/ / / Сало «Морячок»

Сало «Морячок» - Це Смак

Сало «Морячок» - Це Смак
  • Закуски
  • хвилин
  • Легко
  • Порцій: 5

Сало «Морячок» за рецептом одеського кухаря

Ніжна любов до засоленного сала зберігається десь глибоко в наших генах. Ніжна скибочка з м'ясним прошарком, перцем і часником, присмачена ложка хрону або гірчиці. Є в цьому щось поетичне. Як ви дивитеся на те, щоб оспівати смак і аромат сала на власній кухні? Спробуйте надзвичайно простий і оригінальний рецепт засолки «Морячок». Він вас не розчарує!

Нам знадобиться невеликий шматок сала білого або трохи рожевого кольору. Запах повинен бути нейтральним або зовсім відсутнім. Перед обробкою вимийте брусок і просушіть. Результатом наших зусиль стане апетитна «тільняшка», яка розійдеться на ура.
Оцінка 3.3/ Голосів 39

Інгредієнти

  • Сало: 1 кг
  • Часник: 3 зуб.
  • Сіль: за смаком
  • Чорний перець (мелений): за смаком

Як приготувати Сало «Морячок» - Це Смак

  1. Візьміть 10-сантиметровий брусок сала шириною і висотою 5 см. Підійде сало з м'ясом і без. Зріжте гар зі шкірки. Покладіть брусок на бік так, щоб шкірка опинилася зліва. Наріжте сало вздовж на 5-6 однакових шматків.
  2. Натріть на тертці часник і щедро намажте кожен шматочок з обох сторін. Змішайте сіль з перцем так, щоб суміш стала чорною. Натріть слайси. Кожним злегка постукайте об стіл, щоб струсити зайві спеції.
  3. Складіть шматочки один на одного, щоб сформувати брусок.
  4. Візьміть неглибоку каструлю або відро і викладіть дно сіллю. Помістіть туди сало, накрийте плівкою, а зверху поставте щось важке, щоб шматок добре просочився і з'єднався. Відправте в холодильник на добу.
Щоб сало нарізалось дуже тонко, зберігайте його в морозилці. Це смугасте сало стане прикрасою будь-якого застілля, так що заготовлюйте про запас. Якщо вам сподобався цей рецепт, збережіть його і поділіться з друзями. Приємного апетиту.
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: