/ / / Халва по-перськи

Халва по-перськи - Це Смак

Халва по-перськи - Це Смак
  • Десерти
  • 45555 хвилин
  • Середньо
  • Порцій: 8

Халва по-перськи: вишуканы ласощі з багатим смаком. Просто тане в роті.

Слово «халва» арабського походження і означає «солодощі». Десерт, який є популярним у багатьох куточках світу, всюди готується по-різному. Більш того, кожна країна додає свої інгредієнти. Наприклад, в Ірані тар-халву роблять з рисового борошна, халву ардех — з кунжутною пасти і фісташок, халву хавий виготовляють з моркви, а халва занджабил являє собою сухий десерт з гарячим імбиром.

Перський рецепт тар-халви /strong> — найпопулярніший. Без цього ласоща на його батьківщині не обходиться жодне свято або вечірка. М'яка і ароматна халва готується з рисового борошна, масла і солодкого меленого кардамону. Подслащена вона легким сиропом шафрану і злегка аж рожевої води. Всі ці інгредієнти можна купити в магазинах східних продуктів.
Оцінка 4.2/ Голосів 28

Інгредієнти

  • Цукор: 2/3 скл.
  • Вода: 1/2 стак.
  • Шафран: 1/4 ч. л.
  • Рожева вода: 2 ст. л.
  • Рисове борошно: 1 скл.
  • Вершкове масло: 70 г
  • Кардамон: 1/2 ч. л.

Як приготувати Халва по-перськи - Це Смак

  1. Зробіть сироп: змішайте цукор і воду в каструлю, поставте на середній вогонь. Доведіть до легкого кипіння, дочекайтеся поки цукор повністю розчиниться. Потім додайте шафран, подрібнений в ступі або кавомолці. Перемішайте, зніміть з вогню. Додати рожеву воду, перемішайте і відкладіть в сторону, щоб сироп трохи остудився.
  2. Приготуйте пасту. Рисову муку обсмажте на сухій сковорідці (глибокій сковороді), помішуючи дерев'яною ложкою. Борошно не повинно змінювати свій колір, але повинна придбати горіховий аромат. Додайте в сотейник вершкове масло, нарізане кубиками, і мелений кардамон. Перемішуйте на середньому вогні до тих пір, поки вся борошняна маса не стане вологою і однорідною.Халва по-перськи
  3. Додайте невеликий шматок гарячої пасти в теплий сироп. Якщо він шипить, паста досить гаряча, щоб її можна було змішувати з сиропом. Тепер вилийте весь сироп в сотейник поверх гарячої пасти. Продовжуйте перемішувати на середньому вогні дерев'яною ложкою до однорідності маси.Халва по-перськиХалва по-перськи
  4. Вимкніть вогонь і продовжуйте перемішувати до тих пір, поки халва не почне відставати від дна і бортів сотейника. Перекладіть халву в миску і залиште остигати при кімнатній температурі 15-20 хвилин.
  5. Перемістіть тар-халву в неглибоке блюдо. Розрівняйте верхню частину ложкою, за бажанням кінчиком ложки зробіть малюнки зверху. Готовий десерт можете прикрасити дрібно нарізаними фісташками і висушеними пелюстками троянд.Халва по-перськи
Насолоджуйтеся тар-халвою після обіду або вечері з чашкою чаю. Напевно, ваші домашні по-достоїнству оцінять цей вишуканий десерт. А ось більш простий і традиційний для нас рецепт, із звичним смаком, — з соняшникового насіння. Спробуйте обидва варіанти і розкажіть в коментарях, яка халва вам сподобалася більше. І не забувайте ділитися нашими рецептами!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: