/ / / Варення «Яблучний мед»

Варення «Яблучний мед» - Це Смак

Варення «Яблучний мед» - Це Смак
  • Десерти
  • 60 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 10

«Яблучний мед»: найпростіша заготівля на рівні модних конфітюрів. Густий-густий!

Дорогі читачі, вітаємо вас! «Це Смак» знайшов ще одну можливість не викидати те, від чого, здавалося б, толку вже не буде. Мова йде про дрібні примяті яблука. Зауважте: примяті, але не підгнилих. Пропонуємо приготувати з них незвичайне варення «Яблучний мед»!

Коли варення повністю охолоджується, стає схожим на тягучий мед або мармелад. Все завдяки високому вмістом пектину в яблуках — желююча речовина, часто використовується в кулінарії для додання більшої густоти варенням або джемам. Особливо багато пектину в яблучній шкірці, яку ми стратегічно видаляти не будемо.
Оцінка 3.5/ Голосів 4

Інгредієнти

  • Яблуко: 2.5 кг
  • Цукор: 1 кг
  • Лимонна кислота: 0,5 ч. л.

Як приготувати Варення «Яблучний мед» - Це Смак

  1. Помиті яблука розрізати на четвертинки. Шкірку і серцевину видаляти не потрібно. Складіть в миску і влийте води стільки, щоб вона ледь покрила яблука. Доведіть до кипіння і варіть на невеликому вогні, поки фрукти не розваряться.
  2. Відкиньте яблука на друшляк. Коли весь сік стече, відіжміть гущу через сито або складену вдвічі марлю.
  3. Додайте цукор, лимонну кислоту, перемішайте. Поверніть таз на вогонь, уваріть до густини сиропу, потім розлийте по стерилізованим банкам.Варення «Яблучний мед»
Крім такого варення, дрібні яблука можна пустити на сидр з них готують корисний яблучний оцет. Кілька рецептів яблучного оцту на «Це Смак» звичайно ж, є. Читайте, готуйте, діліться враженнями в коментарях!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: