/ / / Домашній яєчний лікер

Домашній яєчний лікер - Це Смак

Домашній яєчний лікер - Це Смак
  • Напої
  • 40 хвилин
  • Легко
  • Порцій: 12

Домашній яєчний лікер з чарівним смаком: не відрізниш від легендарного «Адвоката»

«Адвокат» — це густий лікер, винайдений в 17 столітті голландцями. Виразний солодкий вершково-яєчний смак і кремова консистенція забезпечили напою шалену популярність. Під такою назвою лікер виробляє безліч компаній, але коштує він, як правило, значних грошей.

Немає перешкод для вмілого кулінара, елітний напій можна приготувати і вдома! Автентичний рецепт передбачає використання виноградного бренді, жовтків, молока і меду. Рецепт нашого домашнього яєчного лікеру далеко від оригіналу не йде. Бренді можна замінити коньяком, а от використовувати горілку чи розведений спирт не радимо.

Уважно поставтеся до свіжості яєць: рецептура передбачає теплову обробку, але дійсно гідний продукт з тонким смаком вийде лише з якісних інгредієнтів.
Оцінка 3.5/ Голосів 23

Інгредієнти

  • Яєчний жовток: 8 шт.
  • Цукор: 240 г
  • Молоко: 400 мл
  • Бренді: 500 мл

Як приготувати Домашній яєчний лікер - Це Смак

  1. Молоко закип'ятіть, зніміть з вогню, відставте в сторону.
  2. Жовтки відокремте від білків, додайте цукор. Поставте миску з жовтками на водяну баню. Безперервно розмішуючи віночком, доведіть масу до кремоподібної консистенції. Вода при цьому не повинна інтенсивно кипіти, а миска не повинна торкатися її поверхні.
  3. Не припиняючи перемвшати, тонкою цівкою влийте до жовтків тепле молоко, прогрійте ще секунд 30 зніміть з вогню, остудіть до кімнатної температури.
  4. Влийте бренді, ретельно перемішайте суміш, розлийте по стерилізованим ємкостям і відправте для дозрівання в холодильник.Домашній яєчний лікер
Через 3-4 дні знімайте пробу і отримаєте повне задоволення результатом! Лікер гарний як самостійний напій, так і як добавка до кави або фруктовим салатам. Також їм замість меду або джему можна полити панкейкі, якщо, звичайно, не плануєте подавати їх дітям. Осягати нові рецепти разом з «Це Смак», діліться статтями з друзями!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: