/ / / Йогуртова пастила

Йогуртова пастила - Це Смак

Йогуртова пастила - Це Смак
  • Десерти
  • 200 хвилин
  • Середньо
  • Порцій: 8

Пастила з йогурту з фруктами, ягодами і горіхами. Завжди актуальний рецепт!

«Це Смак» пропонує побалувати себе і своїх домашніх чудовим ласощами — ароматнішого пастила на основі йогурту з бананово-ягідним пюре. Банани кладемо для більшої в'язкості і для солодощів, звичайно!

Щоб не перебити ніжний смак йогурту, частка ягід не повинна перевищувати 30-40 % його обсягу. У цьому рецепті легко переборщити з цукром зазвичай вистачає солодощів бананів і ягід. Для початку додайте чайну ложку і спробуйте.

Врахуйте, що для пастили йогурта потрібно брати густий (який їдять ложкою), питний не підійде: ласощі будуть сушитися занадто довго.

Сушити пастилу зручно і в електросушарці для овочів і фруктів, але тільки якщо в комплектації приладу передбачені спеціальні піддони. В іншому випадку кола-підкладки доведеться вирізати з пергаменту.
Оцінка 3.8/ Голосів 5

Інгредієнти

  • Йогурт: 600 г
  • Ягоди: 200 г
  • Банан: 2 шт.
  • Цукор: за смаком
  • Волоські горіхи: за смаком

Як приготувати Йогуртова пастила - Це Смак

  1. Йогурт, банани і ягоди і цукор збийте з допомогою блендера в однорідну масу, додайте цукор і знову збийте.Йогуртова пастила
  2. На дно дека постеліть пергамент, щоб вийшли бортики. Вилийте йогуртове-фруктове пюре (товщина шару 5-6 мм), за бажанням посипте подрібненими горіхами або шматочками ягід.Йогуртова пастила
  3. Сушіть пастилу при температурі 70-100 градусів протягом 2-3 годин приблизно в 3 підходи. Якщо в духовці немає режиму конвекції, залишайте дверцята відчиненими. Після закінчення 2-3 годин духовку вимикайте та залишайте пастилу остигати, потім повторіть процедуру.
  4. Готова пастила легко відстає від паперу. Наріжте її смужками або трикутниками, скрутіть трубочкою, складіть у контейнер. Продукт прекрасно зберігається в холодильнику кілька місяців.Йогуртова пастила
Сушка пастили багато в чому процес творчий: немає строгих пропорцій в інгредієнтах і чітко встановлених часових рамок. Все залежить від товщини шару і від того, якою мірою просушування ви хочете добитися. Харчуйтеся смачно, здорово і не забувайте ділитися нашими рецептами з друзями!
Рецепт ще не коментували. Будьте першим, хто залишить коментарій!
Залишити коментарій
Підписуйтесь на наші групи
в соціальних мережах: